✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeWorkshops & trainingenHerkenning & Erkenning

Herkenning & Erkenning

Regelmatig  worden in de praktijk of online workshops georganiseerd voor een breed scala aan deelnemers: mensen met autisme, hun partners, familieleden en iedereen die graag meer wil begrijpen. Tijdens deze workshops is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Mensen met autisme, hun partners en andere geïnteresseerden kunnen leren, delen en groeien. Om samen bewustzijn te vergroten en de manier waarop we autisme zien en benaderen positief te veranderen.

De volgende workshops worden regelmatig aangeboden:

Autisme bij vrouwen, is dat anders dan?

Speciaal voor vrouwen met kenmerken in het autistisch spectrum organiseer ik workshops waar ervaringen worden uitgewisseld en verhalen gedeeld. Ontmoeting en herkenning staat in deze workshops centraal. We praten over onderwerpen als werk en gezin, of over het krijgen van de diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis) op volwassen leeftijd. Er is gelegenheid om tips uit te wisselen en om positief interactief bezig te zijn.

Autisme in de relatie

Deze workshops zijn opgezet om mensen met autisme en hun naasten bij elkaar te brengen. Open gesprekken aan waarin we ervaringen, uitdagingen en successen delen. Samen herkenning en erkenning creëren voor de verschillende vormen in het autistisch spectrum. Deze workshops bieden niet alleen waardevolle inzichten, maar ook een gemeenschapsgevoel en steun.

Wanneer mijn kind een diagnose heeft

Voor ouders van kinderen met kenmerken of vermoeden van autisme bied ik workshops om samen te leren en te groeien. Ouders van kinderen met of zonder diagnose gaan samen in gesprek. Vragen over opvoeding, het wel of niet diagnosticeren en over onderwijs komen aan bod.  De workshops richten zich op het begrijpen van de behoeften van kinderen met autisme en het delen van effectieve methoden om een ondersteunende omgeving te creëren.

Ouderschap en autisme

Een workshop voor ouders die zelf autisme hebben. Hierin gaan we dieper in op de uitdagingen en triomfen van het ouderschap terwijl je ook jouw eigen kenmerken van autisme navigeert. We zullen praktische tools en strategieën verkennen om een gezonde balans te vinden tussen het ondersteunen van je kind en het zorgen voor jezelf. Deze sessie is een veilige ruimte om ervaringen te delen en te leren van anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Informatie

De workshops zijn niet alleen informatief, maar ook interactief en kunnen aangepast worden aan de verschillende wensen. Ik bied praktische tools, inzichten en persoonlijke begeleiding om ieders ontwikkeling naar begrip en erkenning van autisme te ondersteunen. De kosten zijn afhankelijk van de vorm van de verschillende workshops.

Ik nodig je uit om aan mijn verbindende workshops en samen met mij een dieper begrip van autisme te verkennen. Of je nu zelf autisme hebt, een partner bent of simpelweg meer wilt weten, bij Coachpraktijk Met Mariëtte ben je welkom. Samen werken we aan herkenning, erkenning en waardevolle verbindingen.

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

Gediplomeerd Ecologisch Pedagoog, Master Special Educational Needs, Basiscoach en Coach systemisch werken.

Aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)