✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeMethodes

Methodes

Gevoelsthermometer

Emotiebewustzijn is een essentiële vaardigheid voor iedereen, maar het kan vooral uitdagend zijn voor mensen met kenmerken binnen het autistisch spectrum. Voorheen maakte ik in mijn begeleiding gebruik van een thermometer op papier om emoties te identificeren. Echter, de overstap naar de Gevoelsthermometer app heeft vele voordelen.

Teken je gesprek

In mijn coachpraktijk, MetMariëtte, maak ik graag gebruik van de methode “Teken je gesprek”, ontwikkeld door Adinda de Vreede, om mijn cliënten te helpen zichzelf beter te leren kennen en inzicht te krijgen in hun gedrag. Deze unieke methode maakt gebruik van kleuren om verschillende aspecten van situaties en emoties te verduidelijken. Groen staat voor positieve aspecten, oranje voor minder positieve en rood voor negatieve aspecten. Dit gebruik van kleuren helpt om gesprekken op een kernachtige, overzichtelijke en visuele manier weer te geven.

Yucelmethode

Binnen mijn coachpraktijk MetMariette maak ik gebruik van de Yucelmethode. Deze methode, ontwikkelt door Mehmet Yucel, gebruikt blokjes om de sessies concreet en visueel te maken. De balk staat voor jezelf, een groep, of een thema dat je wilt bespreken. Daaronder komen de T blokjes, die staan voor ondersteunende factoren, zoals eigenschappen, mensen en omstandigheden. Bovenop de balk komen de belemmerende factoren te liggen. Dat kunnen ook doelen zijn waaraan gewerkt kan worden. Het tastbare karakter van de methode helpt de cliënten zich beter te concentreren, te communiceren en te begrijpen wat er tijdens de coaching gebeurt.

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

HBO Ecologisch Pedagoog 

Master Special Educational Needs 

 Coach systemisch werken

Aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)