✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeAlle informatie

Alle informatie

Mariëtte in het kort

Mensen die mij kennen, zeggen dat ik een eerlijk en duidelijk ben. Ik maak geen beloftes die ik niet kan nakomen. Ik wordt ook vaak beschreven als een coach die warmte en rust uitstraalt. Mijn rustige benadering zorgt ervoor dat mijn cliënten zich op hun gemak voelen en zich openstellen voor groei en verandering. Met eerlijkheid en directheid help ik hen om hun uitdagingen aan te gaan en oplossingen te vinden die bij hen passen. Een vleugje humor werkt als een ijsbreker, waardoor we samen een ontspannen sfeer creëren waarin we doelgericht kunnen werken aan positieve veranderingen.

Een gezin uit Colombia

Een beslissing die ons leven verrijkte, was de adoptie van twee prachtige zonen uit Colombia. Als ouders van geadopteerde kinderen hebben mijn man en ik geleerd hoe belangrijk het is om een liefdevolle en ondersteunende omgeving te bieden. Dat viel niet altijd mee, maar een leerkracht van onze oudste gaf me mee: “Opvoeden is volhouden”. Deze opmerking heb ik vaak voor ogen moeten houden en geef ik nu ook door aan anderen.

Begeleiding en onderwijs

Mijn hele werkzame leven heeft zich gericht op begeleiding en onderwijs. Ik ondersteunde ouders die met hun vragen over hun puberpeuter bij me kwamen, ik gaf begeleiding aan volwassenen met een specifieke zorgbehoefte en kwam in het onderwijs terecht waarin ik hulp bood aan kinderen met leerproblemen. In die laatste periode kwam ik tot de ontdekking dat ik meer wilde. Ik merkte dat onze zonen me niet meer zoveel nodig hadden en besloot om me te gaan richten op mijn eigen ontwikkeling en ben weer de schoolbanken in gegaan, waarna ik startte met mijn eigen praktijk.

Ondersteuning en kracht

Uiteindelijk heb ik ontdekt dat mijn passie ligt in het ondersteunen van volwassenen vrouwen die op latere leeftijd de diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) hebben gekregen en ouders van kinderen met ASS of AD(H)D. Als coach streef ik ernaar om een warme en ondersteunende omgeving te creëren waarin mijn cliënten zich gehoord en begrepen voelen. Ik moedig hun zelfontdekking aan, waarbij ze zélf tot oplossingen komen die passen bij hun unieke situatie.

Steeds weer leer en ontdek ik nieuwe manieren om mijn coaching aan te passen aan ieders behoeften. Ik ben vastbesloten om te blijven leren en groeien als coach, om op deze manier de best mogelijke begeleiding te bieden aan hen die ik mag bijstaan.

Groei en succes

Als ik zie dat ouders, volwassenen en bedrijven sterker worden in hun rol en leren omgaan met autisme en ADHD, dan geeft dat mij veel voldoening. Het is een eer om hen te begeleiden bij het ontdekken van hun eigen kracht en mogelijkheden. Ik ben vastbesloten om te blijven leren en groeien als coach, want ik wil altijd de best mogelijke begeleiding bieden aan mijn cliënten met autisme en ADHD. Ik word blij als ik merk dat ik een positieve impact heb op het leven van anderen, en ik sta altijd klaar om hen met warmte en toewijding te ondersteunen op hun pad naar succes en geluk.

Voortdurende ontwikkeling

Ik geloof sterk in voortdurende ontwikkeling en groei. Als coach blijf ik mezelf bijscholen en verdiepen in nieuwe inzichten en methoden. Ik blijf leren, niet alleen voor mezelf, maar vooral om mijn cliënten beter te kunnen ondersteunen. Er is altijd zoveel te ontdekken en te leren, en ik sta te popelen om mijn kennis en ervaring te blijven vergroten, zodat ik mijn cliënten nog beter van dienst kan zijn.

Een Positieve Impact

Mijn missie gaat verder dan alleen mijn cliënten. Ik wil een positieve impact hebben op de samenleving als geheel. Door ouders, volwassenen en bedrijven te ondersteunen bij het omgaan met neurodiversiteit, hoop ik bij te dragen aan een inclusievere en begripvolle wereld. Een wereld waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar potentieel te benutten en een waardevolle bijdrage te leveren.

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

HBO Ecologisch Pedagoog 

Master Special Educational Needs 

 Coach systemisch werken

Aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)