✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeWorkshops & trainingenAutisme Belevings CircuitABC voor naasten en verwanten

ABC voor naasten en verwanten

Het Autisme Belevingscircuit (ABC)

Voor naasten en verwanten van mensen met autisme is het begrijpen en ondersteunen van hun geliefden van onschatbare waarde. Om deze waardevolle connectie te versterken en een inclusieve omgeving te bevorderen, bied ik in mijn coachpraktijk MetMariette een unieke training: het Autisme Belevingscircuit, kortweg het ABC. Deze inspirerende reis door de wereld van autisme biedt naasten en verwanten de kans om dieper inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van hun dierbaren met autisme.

Een Unieke Ervaring voor Naasten

Het Autisme Belevingscircuit biedt deelnemers een zintuiglijke reis door de wereld van autisme. Tijdens deze ervaring worden deelnemers uitgenodigd om alledaagse situaties te beleven vanuit het perspectief van iemand met autisme. Door middel van  een circuit met opdrachten, ontstaat er een beter begrip van de uitdagingen waarmee mensen met autisme worden geconfronteerd. Wanneer je het circuit hebt doorlopen, heb je er een beeld bij wanneer iemand aangeeft last te hebben van prikkelgevoeligheid en zich overbelast voelt.

Bouwen aan Empathie en Begrip

Het Autisme Belevingscircuit heeft als voornaamste doel het vergroten van empathie en begrip onder naasten en verwanten. Door te ervaren hoe sensorische prikkels, communicatie en sociale interacties anders kunnen aanvoelen voor mensen met autisme, ontstaat er een dieper inzicht in hun wereld. Deze vergrootte empathie helpt bij het creëren van een ondersteunende en accepterende omgeving voor mensen met autisme.

Inspirerende Ervaringsdeskundige Presentatie

Het Autisme Belevingscircuit bestaat ook uit een inspirerende presentatie door een ervaringsdeskundige met autisme. Deze waardevolle lezing biedt naasten en verwanten de kans om te luisteren naar het persoonlijke verhaal van iemand die autisme van binnenuit begrijpt. De ervaringsdeskundige deelt zijn of haar unieke perspectieven, uitdagingen en successen, wat een diepe connectie creëert tussen deelnemers en mensen met autisme.

Voordelen voor Naasten en Verwanten

De combinatie van het Autisme Belevingscircuit en de Ervaringsdeskundige Presentatie biedt naasten en verwanten talrijke voordelen:

Dieper Begrip: Naasten krijgen een dieper inzicht in de wereld van autisme, wat leidt tot een versterkte band en beter begrip.

Ondersteuning Bieden: Door te begrijpen wat mensen met autisme doormaken, kunnen naasten en verwanten beter ondersteuning bieden.

Inclusieve Familiecultuur: De training bevordert een inclusieve en respectvolle familiestructuur, waarin iedereen zich gehoord voelt.

Versterking van Banden: Het delen van deze ervaring schept een hechtere band tussen naasten en verwanten.

MetMariette: Uw Partner in Begrip en Ondersteuning

MetMariette is vastberaden om naasten en verwanten te ondersteunen in hun reis naar een dieper begrip van autisme. Het Autisme Belevingscircuit en de Ervaringsdeskundige Presentatie bieden een veilige ruimte voor groei, begrip en empathie.

Bevorder Begrip en Ondersteuning

Mijn missie gaat verder dan alleen mijn cliënten. Ik wil een positieve impact hebben op de samenleving als geheel. Door ouders, volwassenen en bedrijven te ondersteunen bij het omgaan met neurodiversiteit, hoop ik bij te dragen aan een inclusievere en begripvolle wereld. Een wereld waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar potentieel te benutten en een waardevolle bijdrage te leveren.Nodig MetMariette uit om het Autisme Belevingscircuit en de Ervaringsdeskundige Presentatie te organiseren voor uw naasten en verwanten. Samen kunnen we een programma op maat ontwikkelen dat aansluit bij uw behoeften en doelen. Neem vandaag nog contact op via het contactformulier en investeer in een dieper begrip en een ondersteunende omgeving voor uw familie en dierbaren met autisme.

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

Gediplomeerd Ecologisch Pedagoog, Master Special Educational Needs, Basiscoach en Coach systemisch werken.

Aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)