✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeWorkshops & trainingenAutisme Belevings CircuitABC voor bedrijven

ABC voor bedrijven

Bevorder begrip en inclusie met het Autisme Belevingscircuit (ABC)

In de zoektocht naar een inclusieve en empathische werkomgeving worden werkgevers steeds meer geïnspireerd om de wereld van autisme beter te begrijpen. Binnen mijn Coachpraktijk MetMariette, bied ik een bijzondere training die bedrijven helpt een inclusieve cultuur te cultiveren. Deze training omvat zowel het Autisme Belevingscircuit als een inspirerende presentatie door een ervaringsdeskundige met autisme.

Het Autisme Belevingscircuit: Een Unieke Ervaring

Het Autisme Belevingscircuit biedt deelnemers een zintuiglijke reis door de wereld van autisme. Tijdens deze ervaring worden deelnemers uitgenodigd om alledaagse situaties te beleven vanuit het perspectief van iemand met autisme. Door middel van  een circuit met opdrachten, ontstaat er een beter begrip van de uitdagingen waarmee mensen met autisme worden geconfronteerd. Wanneer je het circuit hebt doorlopen, heb je er een beeld bij wanneer iemand aangeeft last te hebben van prikkelgevoeligheid en zich overbelast voelt.

De Kracht van Empathie

Het Autisme Belevingscircuit heeft als doel empathie te vergroten en begrip te bevorderen. Door te ervaren hoe sensorische prikkels, communicatie en sociale interacties kunnen aanvoelen voor mensen met autisme, ontwikkelen deelnemers een dieper inzicht in hun behoeften en ervaringen. Dit vergrote empathische vermogen is van onschatbare waarde in het creëren van een inclusieve werkomgeving waarin alle medewerkers zich gewaardeerd en begrepen voelen.

Inspiratie vanuit Ervaring

Het Autisme Belevingscircuit bestaat ook uit een inspirerende presentatie door een ervaringsdeskundige met autisme. Deze persoonlijke en inzichtelijke lezing biedt deelnemers de unieke kans om te luisteren naar het levensverhaal van iemand die dagelijks met autisme leeft. De ervaringsdeskundige deelt persoonlijke uitdagingen, successen en perspectieven, waardoor deelnemers een dieper begrip krijgen van de diversiteit binnen de autismegemeenschap.

De Voordelen voor Uw Bedrijf

Het combineren van het Autisme Belevingscircuit met de Ervaringsdeskundige Presentatie biedt talrijke voordelen:

Inclusieve Bedrijfscultuur: Medewerkers zullen een groter gevoel van inclusie ervaren, waardoor ze zich meer gewaardeerd en gemotiveerd voelen.

Verbeterde Samenwerking: De training bevordert teambuilding en stimuleert samenwerking tussen collega’s.

Klantgerichtheid: Door meer begrip te hebben voor autisme kunnen medewerkers beter inspelen op de behoeften van klanten met autisme.

MetMariette: Uw Partner in Inclusiviteit

MetMariette is er trots op een inclusieve mindset te bevorderen in bedrijven van alle groottes en sectoren. De training, bestaande uit het Autisme Belevingscircuit en de Ervaringsdeskundige Presentatie, biedt uw medewerkers een waardevolle leerervaring die de basis vormt voor een inclusieve en ondersteunende werkomgeving.

Investeer in Inclusiviteit

Nodig MetMariette uit om het Autisme Belevingscircuit en de Ervaringsdeskundige Presentatie binnen uw bedrijf te organiseren. Samen kunnen we een programma op maat ontwikkelen dat aansluit bij uw specifieke behoeften en doelen. Neem vandaag nog contact op via het contactformulier en investeer in de toekomst van uw organisatie met een inclusieve mindset.

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

Gediplomeerd Ecologisch Pedagoog, Master Special Educational Needs, Basiscoach en Coach systemisch werken.

Aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)