✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeAutisme coachingVoor ouders

Voor ouders

Ondersteuning in de opvoeding

Als ervaren coach heb ik me gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning aan ouders met kinderen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) of ADHD. Mijn passie ligt in het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin ouders zich begrepen en gesteund voelen bij de opvoeding van hun kinderen.

Opvoeding van kinderen met ASS of AD(H)D

Opvoeden is een uitdagende taak, dat weet ik uit eigen ervaring. Ouders van kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) of AD(H)D kunnen voor unieke uitdagingen komen te staan. Als ouder van kinderen met een zorgvraag, begrijp ik dat elk kind anders is en dat elke ouder zijn of haar eigen behoeften heeft. Ik ben er om te luisteren, te begrijpen en om samen te werken aan praktische strategieën die kunnen helpen bij het opvoeden van kinderen met kenmerken van autisme.

Ondersteuning en begeleiding

In mijn coachingspraktijk bied ik specifieke ondersteuning aan ouders die de zorg hebben voor kinderen met ASS of AD(H)D. Of het nu gaat om het begrijpen van de specifieke behoeften van jouw kind, het omgaan met communicatieproblemen, het ontwikkelen van sociale vaardigheden of het vinden van manieren om jouw kind te ondersteunen in hun ontwikkeling, ik sta voor je klaar. Samen zullen we werken aan het identificeren van sterke punten en het aanpakken van uitdagingen die zich kunnen voordoen in de opvoeding van jouw kind met autisme.

Een inclusieve benadering

Bij MetMariette staat inclusie centraal. Ik geloof dat ouders van kinderen met kenmerken van autisme een veilige ruimte nodig hebben waarin ze zich begrepen en gesteund voelen. Ik wil een luisterend oor bieden en een partner zijn in de opvoeding van jouw kind. Met een inclusieve benadering kijken we naar de unieke eigenschappen en behoeften van jouw kind en jou als ouder. Samen zullen we werken aan het creëren van een ondersteunende omgeving waarin jouw kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Het belang van zelfzorg

Als ouder kan het opvoeden soms uitdagend en intens zijn. Het is essentieel om tijd te nemen voor jezelf en je eigen welzijn niet uit het oog te verliezen. In mijn coachingsessies moedig ik ouders aan om ook te investeren in hun eigen zelfzorg, zodat ze beter in staat zijn om hun kinderen te ondersteunen. Het is geen egoïsme, maar juist een noodzaak om als ouder goed voor jezelf te zorgen, zodat je sterker en veerkrachtiger bent in het ondersteunen van jouw kind ASS of AD(H)D.

Stap in jouw kracht

Als coach wil ik ouders helpen om in hun kracht te staan en vol vertrouwen de opvoeding van hun kind met autisme aan te gaan. Samen zullen we werken aan het ontdekken van jouw sterke punten als ouder en aan het ontwikkelen van vaardigheden die jou en jouw kind kunnen ondersteunen in het dagelijks leven. Ik geloof dat elke ouder unieke kwaliteiten heeft en dat deze krachtig kunnen worden ingezet om de specifieke behoeften van jouw kind met kenmerken van autisme te begrijpen en erop in te spelen.

Neem contact op:

Als ouder van een kind met ASS of AD(H)D sta je er niet alleen voor. Bij coachpraktijk MetMariette bied ik ondersteuning en begeleiding aan ouders die op zoek zijn naar hulp bij de opvoeding van hun kinderen met kenmerken in het autistisch spectrum. Neem gerust contact met mij op, zodat we samen kunnen werken aan een positieve en inclusieve opvoeding voor jouw kind. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en je te helpen op jouw pad naar een evenwichtige opvoeding en welzijn voor jou en jouw kind. Samen zullen we werken aan het creëren van een liefdevolle en ondersteunende omgeving waarin jouw kind alle mogelijkheden heeft om te groeien en te bloeien

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

Gediplomeerd Ecologisch Pedagoog, Master Special Educational Needs, Basiscoach en Coach systemisch werken.

Aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)