✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeWorkshops & trainingenAutisme Belevings CircuitABC voor begeleiders en onderwijsprofessionals

ABC voor begeleiders en onderwijsprofessionals

Bevorder inclusie en begrip

Voor begeleiders en onderwijsprofessionals is het begrijpen en ondersteunen van kinderen of volwassenen met (kenmerken van) autisme van onschatbare waarde. Om deze belangrijke rol te versterken en een inclusieve omgeving te bevorderen, bied ik binnen mijn coachpraktijk MetMariette een unieke training: het Autisme Belevingscircuit. Deze inspirerende reis door de wereld van autisme biedt professionals de kans om een dieper inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van kinderen en volwassenen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS).

Unieke training voor begeleiders en onderwijsprofessionals

Het Autisme Belevingscircuit biedt deelnemers een zintuiglijke reis door de wereld van autisme. Tijdens deze ervaring worden deelnemers uitgenodigd om alledaagse situaties te beleven vanuit het perspectief van iemand met autisme. Door middel van  een circuit met opdrachten, ontstaat er een beter begrip van de uitdagingen waarmee mensen met autisme worden geconfronteerd. Wanneer je het circuit hebt doorlopen, heb je er een beeld bij wanneer iemand aangeeft last te hebben van prikkelgevoeligheid en zich overbelast voelt.

Bouwen aan Empathie en Inclusie

Het Autisme Belevingscircuit heeft als voornaamste doel empathie te vergroten en inclusie te bevorderen. Door te ervaren hoe sensorische prikkels, communicatie en sociale interacties anders kunnen aanvoelen voor mensen met autisme, ontstaat er een dieper inzicht in hun wereld. Deze vergrootte empathie helpt professionals bij het creëren van een ondersteunende en inclusieve omgeving waarin alle individuen zich gewaardeerd voelen.

Inspirerende Ervaringsdeskundige Presentatie

Het Autisme Belevingscircuit bestaat ook uit een inspirerende presentatie door een ervaringsdeskundige met autisme. Deze waardevolle lezing biedt professionals de kans om te luisteren naar het persoonlijke verhaal van iemand die autisme van binnenuit begrijpt. De ervaringsdeskundige deelt zijn of haar unieke perspectieven, uitdagingen en successen, wat een diepe connectie creëert tussen deelnemers en mensen met autisme.

Voordelen voor Begeleiders en Onderwijsprofessionals

De combinatie van het Autisme Belevingscircuit en de Ervaringsdeskundige Presentatie biedt professionals talrijke voordelen:

Dieper Begrip: Begeleiders en onderwijsprofessionals krijgen een dieper inzicht in de wereld van autisme, wat leidt tot betere ondersteuning en begeleiding.

Effectievere Ondersteuning: Door te begrijpen wat mensen met autisme doormaken, kunnen professionals passende en effectieve ondersteuning bieden.

Inclusieve Onderwijscultuur: De training bevordert een inclusieve en respectvolle omgeving voor alle leerlingen, ongeacht hun neurodiversiteit.

Persoonlijke Groei: Het delen van deze ervaring bevordert persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

MetMariette: Uw Partner in Inclusie en Begrip

MetMariette is vastberaden om begeleiders en onderwijsprofessionals te ondersteunen in hun reis naar een dieper begrip van autisme. Het Autisme Belevingscircuit en de Ervaringsdeskundige Presentatie bieden een veilige ruimte voor groei, begrip en empathie.

Bevorder Inclusie en Begrip

Nodig MetMariette uit om het Autisme Belevingscircuit en de Ervaringsdeskundige Presentatie te organiseren voor uw team van begeleiders en onderwijsprofessionals. Samen kunnen we een programma op maat ontwikkelen dat aansluit bij uw behoeften en doelen. Neem vandaag nog contact op via het contactformulier en investeer in een dieper begrip en een inclusieve omgeving voor uw ondersteuning van mensen met autisme.

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

Gediplomeerd Ecologisch Pedagoog, Master Special Educational Needs, Basiscoach en Coach systemisch werken.

Aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)