✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeBlogNiet gecategoriseerdHet Autisme Belevings Circuit is geaccrediteerd

Het Autisme Belevings Circuit is geaccrediteerd

Wat is het Autisme Belevings Circuit?

Vanaf januari 2024 is de workshop geaccrediteerd voor jeugd- en gezinsprofessionals voor 4 punten bij het SKJ en voor arbeidsdeskundigen via het NVvA voor 2 PE punten

Het Autisme Belevings Circuit oftewel het ABC is volgens recente inzichten in autisme, gebaseerd op actuele inzichten en onderzoek. Iedereen die deze ervaring wil opdoen en streeft naar een groter begrip, thuis, op school of op het werk is van harte welkom. Of je nu te maken hebt met een gezins- of familielid, een collega, werknemer, een leerling met autisme, als begeleider, maar ook als je zelf autisme (ASS) hebt.

Het circuit wordt in drie blokken aangeboden met 3 of 4 opdrachten. Deze hebben thema’s als communicatie, aanpassingen en attitude, waardoor de deelnemers een beeld hebben bij de term autismevriendelijk. Door verschillende opdrachten kan je bijvoorbeeld ervaren wat er gebeurd als je je moet concentreren en er is lawaai om je heen. Maar ook verhalen uit de praktijk komen aan bod.

Het circuit is niet alleen beleven. Er wordt ook uitleg gegeven over autisme,  volgens de meest recente inzichten van het voorspellende brein. Tevens wordt uitgelegd wat neurodiversiteit inhoudt en hoe dit inclusiviteit kan bevorderen. Het is bewust worden van een neurodiverse samenleving. Ervaringen worden gedeeld en er wordt hierop gereflecteerd. Wat betekent dit voor de deelnemers persoonlijk in hun gezin, in de klas of op de werkvloer. Daarnaast is er een ervaringsdeskundige aanwezig, met een persoonlijk verhaal.

Na afloop gaan deelnemers naar huis met een ervaring rijker, certificaat van deelneming en een kleine verrassing toe.

 

Website door NEXT LEAD

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

HBO Ecologisch Pedagoog 

Master Special Educational Needs 

 Coach systemisch werken

Aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)