✔ Meer dan 30 jaar ervaring   ✔ Gediplomeerd coach   ✔ Betrokken   ✔ Professioneel   ✔ Duidelijk

HomeBlogBlogBlokjes van Betekenis

Blokjes van Betekenis

Er ligt een tas voor hem, vol met kleurrijke blokjes. Hij pakt met aandacht de lange balken, voelt de energie erin en kiest zorgvuldig de balk die in twee stukken is verdeeld en toch met elastiek verbonden is. “Apart en toch samen,” glimlacht hij.

“Wat schenkt je kracht? Wat houdt je staande?” vraag ik. Hij selecteert met precisie drie blokjes en plaatst ze onder een liggende balk. Zijn ogen lichten op terwijl hij de betekenis van elke kleur en vorm onthult, waarom deze symbolen voor hem ondersteunend zijn. “Dit is voldoende, dit voelt goed,” spreekt hij vol vertrouwen.

Maar dan volgt het moment om de blokjes te kiezen die voor uitdagingen staan, voor lasten die hij met zich meedraagt. Zijn zoektocht naar de juiste kleur en vorm is een weerspiegeling van het echte leven – soms complex en verwarrend. “De kleur is goed, maar te groot,” mompelt hij terwijl hij een kleiner blokje selecteert. “Eigenlijk had ik liever rood gehad, maar dat is er niet.” Toch kiest hij ervoor en begint een bouwwerk te creëren dat zijn innerlijke wereld weergeeft.

En hier komt de kracht van de Yucelmethode tot leven: gedachten die voorheen alleen in zijn hoofd ronddwaalden, krijgen nu een tastbare vorm. Elk blokje draagt een stukje van zijn verhaal, van zijn emoties, van zijn kracht en kwetsbaarheid. Terwijl het bouwwerk groeit, ontvouwt zijn verhaal zich, en ik luister met oprechte interesse. “Dit voelt juist,” besluit hij tenslotte, maar zijn blik blijft kritisch. Het bouwwerk staat wankel met slechts drie blokjes eronder.

Samen zoeken we naar manieren om meer steun te creëren, om de belastende blokjes te verkleinen of zelfs te elimineren. Langzaam ontstaat er een beeld van veerkracht en evenwicht. Door de blokjes te verwisselen, verandert hij de symbolen die zijn uitdagingen vertegenwoordigen.

Ik neem een foto om dit moment vast te leggen voordat hij het bouwwerk afbreekt en alles netjes opruimt. Deze symbolische handeling markeert de kracht van zijn keuzes en zijn vermogen om zijn innerlijke wereld te veranderen en vorm te geven.

Jouw Ontdekkingsreis met de Yucelmethode

Als je dit verhaal herkent, dan ben je al vertrouwd met de kracht van de Yucelmethode. Ditmaal paste ik deze methode toe op een volwassen man, maar de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Denk aan teams die samen willen groeien, gezinnen die harmonie willen vinden, individuen die vastlopen en op zoek zijn naar antwoorden.

Ben je nieuwsgierig naar de Yucelmethode en wil je meer weten over hoe deze methode jouw persoonlijke groei kan versnellen? Ik sta te popelen om mijn ervaringen en kennis te delen. Stuur me een berichtje, en ik neem persoonlijk contact met je op. Laten we samen ontdekken hoe de diepgaande Yucelmethode van invloed kan zijn op jouw unieke reis naar zelfontdekking.

Geef een reactie

Website door NEXT LEAD

De praktijk heeft het KIWA keurmerk en SKJ registratie voor jeugd en gezinsprofessionals. 

HBO Ecologisch Pedagoog 

Master Special Educational Needs 

 Coach systemisch werken

Aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)